Dobrze zjeść, też trzeba umieć!

4 października 2021 no comments dominik Categories Bez kategorii

Rodzinny biznes to często trudna sprawa, bo tyle ile charakterów – tyle opinii. Państwo Kocowscy należą do jednej z nielicznych rodzin, która wychodzi dobrze nie tylko na zdjęciu, ale także w życiu i biznesie. Szef kuchni – Michał Kocowski – właściciel firmy, przekazuje pałeczkę dzieciom, ale cały czas czuwa nad fuzją wyjątkowych smaków i niezapomnianych doznań!

OFFSET: Jakim szefem jest Twój tato?

Iga Kocowska: Wymagającym, ale przecie wszystkim wymaga od siebie! Tradycje kulinarne są jego pasją, dlatego gotuje z ogromną miłością i smakiem. Lubi eksperymentować, łączyć nowe smaki. Tato już od dziecka rozwijał swoją pasję w kultowej restauracji Corcovado w Poznaniu. Jego zmysł, talent i intuicja sprawiają, że zawsze z radością i podekscytowaniem sięgasz po kolejne danie. Restauracja w Pudełku to ludzie, którzy kochają zdrowy styl życia – dlatego nasz team rozumie naszą ideę. Tato nie musi szefować, bo każdy z naszych pracowników wie jakie są jego kompetencje i sumiennie je wykonuje. A jeśli na naszej wspólnej drodze pojawia się do rozwiązania problem – wspólnie o nim rozmawiamy.

O: Młode pokolenie jest pokorne czy żądne władzy:)?

Michał Kocowski: Ja mam dobre, uczynne i pełne pokory dzieci – choć, młodość rządzi się swoimi prawami. Syn poszedł w moje ślady, a córka ma wykształcenie w innej dziedzinie niż ja, dlatego zajmuje się marketingiem i zarządzaniem. Piękne zdjęcia, opisy na stronie – to jej zasługa. Wspieram jej działania, bo wiem, że marketing to jeden z najważniejszych elementów rozwoju biznesu. Można mieć świetny produkt, ale bez specjalistów od reklamy może zniknąć on w tłumie.

O: Restauracja w Pudełku to jednak catering, który wyróżnia się wśród innych diet pudełkowych. Dlaczego?

Iga Kocowska: Restauracja w Pudełku to pierwszy restauracyjny catering w Polsce. Dlatego przykładamy wagę, aby wydawane przez nas potrawy smakiem i wyglądem nie ustępowały tym serwowanym w najlepszych restauracjach. W swojej tradycji stawiamy na jakość. Produkty, których używają nasi kucharze do przygotowywania potraw są zawsze ekologiczne i świeże. Współpracujemy z dietetykami klinicznymi, którzy dokładają wszelkich starań żeby dieta zawierała w sobie wszystko to, co najzdrowsze i najlepsze dla twojego organizmu.

O: Dlaczego warto skorzystać z diety pudełkowej?

Iga Kocowska: W dzisiejszych czasach, coraz więcej osób nie ma czasu gotować. Pędzą za pracą, za dziećmi, obowiązkami domowymi i zapominają o tym co najważniejsze – o zdrowym odżywianiu. Wrzucają do żołądka byle co, a przez co szkodzą swojemu zdrowiu. A nasz catering? Wyobraź sobie, że każdego dnia po przebudzeniu, otwierasz drzwi, a na wycieraczce znajdujesz

kilka pudełeczek pełnych pysznych i zdrowych potraw. Nie musisz martwić się o gotowanie, jedno pudełko jesz na śniadanie, kilka innych zabierasz w podróż lub do pracy. Oszczędzasz w ten sposób czas i dbasz o zdrowie.

O: Jakie rodzaje diet macie w ofercie?

Iga Kocowska: Posiadamy wiele rodzajów diet np. Dieta Zdrowie Basic, Dieta Fit Beauty Woman, Dieta Wegańska, Dieta Wegetariańska, Dieta Hashimoto, Dieta Bezglutenowa, Dieta Sokowa, Odmładzająca, Dieta na Odporność, Odchudzająca i wiele innych. Jak widać każda z diet jest dedykowana konkretnej osobie. Jeśli lubisz sport, dbasz o siebie i jesteś kobietą – wybierz Dietę Fit dla Pań, a jeśli masz problemy z tarczycą – wybierz dietę dedykowaną osobom, które cierpią właśnie na ten problem.

O: Czy to prawda, że niegdyś miał Pan kłopot z utrzymaniem szczupłej, zdrowej sylwetki?

Michał Kocowski:Tak. Ja przez długi czas miałem problem z otyłością, walkę wygrałem dzięki zdrowej diecie, dlatego, dziś z rosnącą satysfakcję serwuję moim klientom same wartościowe posiłki.