Nasze diety Wybierz dietę, która najlepiej do Ciebie pasuje! Wybierz dietę fit beauty womanz niskim indeksem glikemicznymzdrowie basicbez glutenu i laktozyHashimoto i tarczycaless carbbezglutenowawegetariańska z rybąwegetariańskawegańskadla mamdetoks sokowysokowa odpornośćodmłodzenie bez skalpela Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela Śniadanie Fritata z serem feta i pomidorami II śniadanie Koktajl pinacolada Obiad Lasagne szpinakowa z włoskim salami Podwieczorek Monte z orzechami laskowymi Kolacja Potrawka z kurczakiem,cieciorką i dynią Śniadanie Pasta marchewkowa i twarożek pietruszkowy z pieczywem II śniadanie Gazpacho Obiad Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami Podwieczorek Mus limonkowy Kolacja Bowl z wędzonym łososiem,jajkiem i rzodkiewką Śniadanie Chlebek z czarną porzeczką i jogurtem II śniadanie Granola z jogurtem Obiad Policzki wołowe z surówką z czerwonej kapusty Podwieczorek Sernik Kolacja Tajska zupa Tom Yum Śniadanie Placuszki czekoladowe z sosem owocowym II śniadanie Krem z białych warzyw Obiad Tagliatelle z grzybami i parmezanem Podwieczorek Deser trzy kolory Kolacja Fasolka po meksykańsku z chorizo Śniadanie Caprese z szynką parmeńską II śniadanie Sałatka z hummusu,komosy I buraka Obiad Sandacz w sosie rakowym z młodą kapustą Podwieczorek Muffinki z owocami Kolacja Makaron orzo ze szparagami I bekonem Śniadanie Quesadilla z kurczakiem i sosem BBQ II śniadanie Frytki z warzyw z serem feta Obiad Faszerowana pierś z kurczaka i surówką coleslaw Podwieczorek Twarogowe kulki mocy rafaello Kolacja Flaki z boczniaków Śniadanie Owoce pod kruszonką bakaliową II śniadanie Tatar z wafli ryżowych Obiad Szaszłyki z kurczakiem i warzywami z sosem tzatziki Podwieczorek Mus chałwowy z sosem malinowym Kolacja Bataty faszerowane ciecierzycą szpinakiem i serem omur Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela Śniadanie Fritata z serem feta i pomidorami II śniadanie Sałatka z ciecierzycy z warzywami Obiad Gołąbki z sałatką z ogórka kiszonego Podwieczorek Monte z orzechami laskowymi Kolacja Kremowa potrawka z kurczakiem I cukinią Śniadanie Twarożek pietruszkowy z pieczywem gryczanym II śniadanie Gazpacho Obiad Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami Podwieczorek Mus limonkowy Kolacja Bowl z wędzonym łososiem,jajkiem i rzodkiewką Śniadanie Szakszuka II śniadanie Gryczana granola z jogurtem Obiad Policzki wołowe z kaszą pęczak i surówką z czerwonej kapusty Podwieczorek Tofurnik Kolacja Tajska zupa Tom Yum Śniadanie Placuszki czekoladowe z sosem owocowym II śniadanie Krem pomidorowy Obiad Makaron z grzybami i parmezanem Podwieczorek Deser trzy kolory Kolacja Fasolka po meksykańsku z chorizo Śniadanie Caprese z szynką parmeńską II śniadanie Sałatka z hummusu,komosy I batata Obiad Sandacz w sosie rakowym z młodą kapustą Podwieczorek Muffinki gryczane z owocami Kolacja Makaron pełnoziarnisty ze szparagami I bekonem Śniadanie Quesadilla z kurczakiem i sosem BBQ II śniadanie Frytki z warzyw z serem feta Obiad Faszerowana pierś z kurczaka I surówką coleslaw Podwieczorek Twarogowe kulki mocy rafaello Kolacja Flaki z boczniaków Śniadanie Owoce pod kruszonką bakaliową II śniadanie Tatar z wafli ryżowych z ryżu brązowego Obiad Szaszłyki z kurczakiem i warzywami z sosem tzatziki Podwieczorek Awokado faszerowane Kolacja Bataty faszerowane ciecierzycą szpinakiem i serem omur Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela Śniadanie Fritata z serem feta i pomidorami II śniadanie Koktajl pinacolada Obiad Lasagne szpinakowa Podwieczorek Monte z orzechami laskowymi Kolacja Potrawka z kurczakiem,cieciorką i dynią Śniadanie Pasta marchewkowa i twarożek pietruszkowy z pieczywem II śniadanie Gazpacho Obiad Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami Podwieczorek Mus limonkowy Kolacja Bowl z wędzonym łososiem,jajkiem i rzodkiewką Śniadanie Chlebek z czarną porzeczką i jogurtem II śniadanie Granola z jogurtem Obiad Policzki wołowe z kaszą pęczak i surówką z czerwonej kapusty Podwieczorek Sernik Kolacja Tajska zupa Tom Yum Śniadanie Placuszki czekoladowe z sosem owocowym II śniadanie Krem z białych warzyw Obiad Tagliatelle z grzybami i parmezanem Podwieczorek Deser trzy kolory Kolacja Pęczak po meksykańsku z chorizo Śniadanie Owsianka chałwowa z owocami II śniadanie Sałatka z hummusu,komosy I buraka Obiad Sandacz w sosie rakowym z młodą kapustą Podwieczorek Muffinki z owocami Kolacja Makaron orzo ze szparagami Śniadanie Quesadilla z sosem BBQ II śniadanie Frytki z warzyw z serem feta Obiad Faszerowana pierś z kurczaka z ziemniakami i surówką coleslaw Podwieczorek Kulki mocy rafaello Kolacja Flaki z boczniaków Śniadanie Owoce pod kruszonką II śniadanie Tatar z wafli ryżowych Obiad Szaszłyki z kurczakiem i warzywami z sosem tzatziki Podwieczorek Mus chałwowy z sosem malinowym Kolacja Bataty faszerowane ciecierzycą szpinakiem i serem omur Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela Śniadanie Fritata z serem feta i pomidorami II śniadanie Koktajl pinacolada Obiad Lasagne szpinakowa Podwieczorek Monte z orzechami laskowymi Kolacja Potrawka z kurczakiem,cieciorką i dynią Śniadanie Pasta marchewkowa i twarożek pietruszkowy z pieczywem II śniadanie Gazpacho Obiad Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami Podwieczorek Mus limonkowy Kolacja Bowl z wędzonym łososiem,jajkiem i rzodkiewką Śniadanie Chlebek z czarną porzeczką i jogurtem II śniadanie Granola z jogurtem Obiad Policzki wołowe z kaszą gryczaną i surówką z czerwonej kapusty Podwieczorek Sernik Kolacja Tajska zupa Tom Yum Śniadanie Placuszki czekoladowe z sosem owocowym II śniadanie Krem z białych warzyw Obiad Tagliatelle z grzybami i parmezanem Podwieczorek Deser trzy kolory Kolacja Sorgo po meksykańsku z warzywami i chorizo Śniadanie Owsianka chałwowa z owocami II śniadanie Sałatka z hummusu,komosy I buraka Obiad Sandacz w sosie rakowym z młodą kapustą Podwieczorek Muffinki z owocami Kolacja Makaron orzo ze szparagami Śniadanie Quesadilla z sosem BBQ II śniadanie Frytki z warzyw z serem feta Obiad Faszerowana pierś z kurczaka z ziemniakami i surówką coleslaw Podwieczorek Kulki mocy rafaello Kolacja Flaki z boczniaków Śniadanie Owoce pod kruszonką II śniadanie Tatar z wafli ryżowych Obiad Szaszłyki z kurczakiem i warzywami z sosem tzatziki Podwieczorek Mus chałwowy z sosem malinowym Kolacja Bataty faszerowane ciecierzycą szpinakiem i serem omur Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela Śniadanie Fritata z serem feta i pomidorami II śniadanie Koktajl pinacolada Obiad Lasagne szpinakowa Podwieczorek Monte z orzechami laskowymi Kolacja Potrawka z kurczakiem i dynią Śniadanie Pasta marchewkowa i twarożek pietruszkowy z pieczywem II śniadanie Gazpacho Obiad Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami Podwieczorek Mus limonkowy Kolacja Bowl z wędzonym łososiem,jajkiem i rzodkiewką Śniadanie Chlebek z czarną porzeczką i jogurtem II śniadanie Granola z jogurtem Obiad Policzki wołowe z kaszą gryczaną i surówką z czerwonej kapusty Podwieczorek Sernik Kolacja Tajska zupa Tom Yum Śniadanie Placuszki czekoladowe z sosem owocowym II śniadanie Krem z białych warzyw Obiad Tagliatelle z grzybami i parmezanem Podwieczorek Deser trzy kolory Kolacja Sorgo z warzywami po meksykańsku z chorizo Śniadanie Owsianka chałwowa z owocami II śniadanie Sałatka z komosy z burakiem I żurawiną Obiad Sandacz w sosie rakowym ze skorzonerą Podwieczorek Muffinki z owocami Kolacja Makaron orzo ze szparagami Śniadanie Quesadilla z sosem BBQ II śniadanie Frytki z warzyw z serem feta Obiad Faszerowana pierś z kurczaka z ziemniakami i surówką coleslaw Podwieczorek Kulki mocy rafaello Kolacja Flaki z boczniaków Śniadanie Owoce pod kruszonką II śniadanie Tatar z wafli ryżowych Obiad Szaszłyki z kurczakiem i warzywami z sosem tzatziki Podwieczorek Mus chałwowy z sosem malinowym Kolacja Bataty faszerowane szpinakiem i serem omur Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela Śniadanie Fritata z serem feta i pomidorami II śniadanie Koktajl pinacolada Obiad Lasagne szpinakowa z włoskim salami Podwieczorek Monte z orzechami laskowymi Kolacja Potrawka z kurczakiem,cieciorką i dynią Śniadanie Pasta marchewkowa i twarożek pietruszkowy z pieczywem II śniadanie Gazpacho Obiad Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami Podwieczorek Mus limonkowy Kolacja Bowl z wędzonym łososiem,jajkiem i rzodkiewką Śniadanie Szakszuka II śniadanie Granola z jogurtem Obiad Policzki wołowe z surówką z czerwonej kapusty Podwieczorek Sernik Kolacja Tajska zupa Tom Yum Śniadanie Placuszki czekoladowe z sosem owocowym II śniadanie Krem z białych warzyw Obiad Tagliatelle z grzybami i parmezanem Podwieczorek Deser trzy kolory Kolacja Fasolka po meksykańsku z chorizo Śniadanie Caprese z szynką parmeńską II śniadanie Sałatka z hummusu,komosy I buraka Obiad Sandacz w sosie rakowym z młodą kapustą Podwieczorek Muffinki z owocami Kolacja Makaron orzo ze szparagami I bekonem Śniadanie Quesadilla z kurczakiem i sosem BBQ II śniadanie Frytki z warzyw z serem feta Obiad Faszerowana pierś z kurczaka i surówką coleslaw Podwieczorek Twarogowe kulki mocy rafaello Kolacja Flaki z boczniaków Śniadanie Owoce pod kruszonką bakaliową II śniadanie Tatar z wafli ryżowych Obiad Szaszłyki z kurczakiem i warzywami z sosem tzatziki Podwieczorek Mus chałwowy z sosem malinowym Kolacja Bataty faszerowane ciecierzycą szpinakiem i serem omur Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela Śniadanie Fritata z serem feta i pomidorami II śniadanie Koktajl pinacolada Obiad Bezglutenowa lasagne szpinakowa Podwieczorek Monte z orzechami laskowymi Kolacja Potrawka z kurczakiem,cieciorką i dynią Śniadanie Pasta marchewkowa i twarożek pietruszkowy z pieczywem II śniadanie Gazpacho Obiad Bezglutenowy makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami Podwieczorek Mus limonkowy Kolacja Bowl z wędzonym łososiem,jajkiem i rzodkiewką Śniadanie Chlebek z czarną porzeczką i jogurtem II śniadanie Granola z jogurtem Obiad Policzki wołowe z kaszą gryczaną i surówką z czerwonej kapusty Podwieczorek Sernik Kolacja Tajska zupa Tom Yum Śniadanie Placuszki czekoladowe z sosem owocowym II śniadanie Krem z białych warzyw Obiad Tagliatelle z grzybami i parmezanem Podwieczorek Deser trzy kolory Kolacja Sorgo z warzywami po meksykańsku z chorizo Śniadanie Owsianka chałwowa z owocami II śniadanie Sałatka z hummusu,komosy I buraka Obiad Sandacz w sosie rakowym z młodą kapustą Podwieczorek Muffinki z owocami Kolacja Makaron penne ze szparagami Śniadanie Quesadilla z sosem BBQ II śniadanie Frytki z warzyw z serem feta Obiad Faszerowana pierś z kurczaka z ziemniakami i surówką coleslaw Podwieczorek Kulki mocy rafaello Kolacja Flaki z boczniaków Śniadanie Owoce pod kruszonką II śniadanie Tatar z wafli ryżowych Obiad Szaszłyki z kurczakiem i warzywami z sosem tzatziki Podwieczorek Mus chałwowy z sosem malinowym Kolacja Bataty faszerowane ciecierzycą szpinakiem i serem omur Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela Śniadanie Fritata z serem feta i pomidorami II śniadanie Koktajl pinacolada Obiad Lasagne szpinakowa Podwieczorek Monte z orzechami laskowymi Kolacja Potrawka z tofu,ciecierzycą i dynią Śniadanie Pasta marchewkowa i twarożek pietruszkowy z pieczywem II śniadanie Gazpacho Obiad Makaron z mozzarellą i szparagami Podwieczorek Mus limonkowy Kolacja Bowl z wędzonym łososiem,jajkiem i rzodkiewką Śniadanie Chlebek z czarną porzeczką i jogurtem II śniadanie Granola z jogurtem Obiad Boczniaki panierowane z surówką z czerwonej kapusty Podwieczorek Sernik Kolacja Tajska zupa Tom Yum Śniadanie Placuszki czekoladowe z sosem owocowym II śniadanie Krem z białych warzyw Obiad Tagliatelle z grzybami i parmezanem Podwieczorek Deser trzy kolory Kolacja Pęczak po meksykańsku z warzywami Śniadanie Owsianka chałwowa z owocami II śniadanie Sałatka z hummusu,komosy I buraka Obiad Sandacz w sosie rakowym z młodą kapustą Podwieczorek Muffinki z owocami Kolacja Makaron orzo ze szparagami Śniadanie Quesadilla z sosem BBQ II śniadanie Frytki z warzyw z serem feta Obiad Zrazy wegetariańskie z ziemniakami i surówką coleslaw Podwieczorek Kulki mocy rafaello Kolacja Flaki z boczniaków Śniadanie Owoce pod kruszonką II śniadanie Tatar z wafli ryżowych Obiad Szaszłyki z halloumi i warzywami z sosem tzatziki Podwieczorek Mus chałwowy z sosem malinowym Kolacja Bataty faszerowane ciecierzycą szpinakiem i serem omur Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela Śniadanie Fritata z serem feta i pomidorami II śniadanie Koktajl pinacolada Obiad Lasagne szpinakowa Podwieczorek Monte z orzechami laskowymi Kolacja Potrawka z tofu,ciecierzycą i dynią Śniadanie Pasta marchewkowa i twarożek pietruszkowy z pieczywem II śniadanie Gazpacho Obiad Makaron z mozzarellą i szparagami Podwieczorek Mus limonkowy Kolacja Bowl z jajkiem,rzodkiewką i brokułem Śniadanie Chlebek z czarną porzeczką i jogurtem II śniadanie Granola z jogurtem Obiad Boczniaki panierowane z surówką z czerwonej kapusty Podwieczorek Sernik Kolacja Tajska zupa Tom Yum Śniadanie Placuszki czekoladowe z sosem owocowym II śniadanie Krem z białych warzyw Obiad Tagliatelle z grzybami i parmezanem Podwieczorek Deser trzy kolory Kolacja Pęczak po meksykańsku z warzywami Śniadanie Owsianka chałwowa z owocami II śniadanie Sałatka z hummusu,komosy I buraka Obiad Tofu a’la ryba z surówką z młodej kapusty Podwieczorek Muffinki z owocami Kolacja Makaron orzo ze szparagami Śniadanie Quesadilla z sosem BBQ II śniadanie Frytki z warzyw z serem feta Obiad Zrazy wegetariańskie z ziemniakami i surówką coleslaw Podwieczorek Kulki mocy rafaello Kolacja Flaki z boczniaków Śniadanie Owoce pod kruszonką II śniadanie Tatar z wafli ryżowych Obiad Szaszłyki z halloumi i warzywami z sosem tzatziki Podwieczorek Mus chałwowy z sosem malinowym Kolacja Bataty faszerowane ciecierzycą szpinakiem i serem omur Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela Śniadanie Wegańska fritata z pomidorami II śniadanie Koktajl pinacolada Obiad Lasagne szpinakowa Podwieczorek Monte z orzechami laskowymi Kolacja Potrawka z tofu,ciecierzycą i dynią Śniadanie Pasta marchewkowa i hummus z pieczywem II śniadanie Gazpacho Obiad Makaron w sosie z suszonych pomidorów ze szparagami Podwieczorek Mus limonkowy Kolacja Chlebek z czarną porzeczką i jogurtem Śniadanie Chlebek z czarną porzeczką i jogurtem wegańskim II śniadanie Granola z jogurtem Obiad Boczniaki panierowane z surówką z czerwonej kapusty Podwieczorek Tofurnik Kolacja Tajska zupa Tom Yum Śniadanie Placuszki czekoladowe z sosem owocowym II śniadanie Krem z białych warzyw Obiad Tagliatelle z grzybami i parmezanem wegańskim Podwieczorek Deser trzy kolory Kolacja Pęczak po meksykańsku z warzywami Śniadanie Owsianka chałwowa z owocami II śniadanie Sałatka z hummusu,komosy I buraka Obiad Tofu a’la ryba z surówką z młodej kapusty Podwieczorek Muffinki z owocami Kolacja Makaron orzo ze szparagami Śniadanie Quesadilla z sosem BBQ II śniadanie Frytki z warzyw z serem feta Obiad Zrazy wegetariańskie z ziemniakami i surówką coleslaw Podwieczorek Kulki mocy rafaello Kolacja Flaki z boczniaków Śniadanie Owoce pod kruszonką II śniadanie Tatar z wafli ryżowych Obiad Szaszłyki z tofu i warzywami z sosem tzatziki Podwieczorek Mus chałwowy z sosem malinowym Kolacja Bataty faszerowane ciecierzycą szpinakiem i serem wegańskim Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela Śniadanie Fritata z serem feta i pomidorami II śniadanie Koktajl pinacolada Obiad Lasagne szpinakowa Podwieczorek Monte z orzechami laskowymi Kolacja Potrawka z kurczakiem i dynią Śniadanie Pasta marchewkowa i twarożek pietruszkowy z pieczywem II śniadanie Gazpacho Obiad Sandacz z surówką z cukinii i papryki Podwieczorek Mus limonkowy Kolacja Bowl z jajkiem,rzodkiewką i brokułem Śniadanie Chlebek z czarną porzeczką i jogurtem II śniadanie Granola z jogurtem Obiad Policzki wołowe z surówką z czerwonej kapusty Podwieczorek Sernik Kolacja Tajska zupa Tom Yum Śniadanie Placuszki czekoladowe z sosem owocowym II śniadanie Krem z białych warzyw Obiad Tagliatelle z warzywami i parmezanem Podwieczorek Deser trzy kolory Kolacja Pęczak po meksykańsku z warzywami Śniadanie Owsianka chałwowa z owocami II śniadanie Sałatka z komosy z burakiem I żurawiną Obiad Sandacz w sosie rakowym z młodą kapustą Podwieczorek Muffinki z owocami Kolacja Makaron orzo ze szparagami Śniadanie Quesadilla z sosem BBQ II śniadanie Frytki z warzyw z serem feta Obiad Faszerowana pierś z kurczaka z ziemniakami i surówką coleslaw Podwieczorek Kulki mocy rafaello Kolacja Krem pomidorowy z mozzarellą Śniadanie Owoce pod kruszonką II śniadanie Tatar z wafli ryżowych Obiad Szaszłyki z kurczakiem i warzywami z sosem tzatziki Podwieczorek Mus chałwowy z sosem malinowym Kolacja Bataty faszerowane szpinakiem i serem omur ŚNIADANIE - SOK 1 Ogórek zielony, ananas, jabłko, szpinak, natka pietruszki To sok, który ma stanowić pożywną pobudkę dla Twojego ciała i duszy. Każdy z jego składników wspomaga odchudzanie, mobilizuje do działania układ trawienny i przyspiesza metabolizm. Reguluje też poziom wody w organizmie. W połączeniu, stanowią bombę nie tylko witaminową, ale i dietetyczną. II ŚNIADANIE - SOK 2 Batat, chili, mleko kokosowe bio, organiczna woda kokosowa. Niech dzieje się magia! Niespotykane, egzotyczne połączenie, które przeniesie Twoje myśli na rajską wyspę. Kto by pomyślał, że detoks może być aż tak przyjemny? Mleko kokosowe i woda kokosowa mają za zadanie obniżyć poziom cholesterolu we krwi. Chili rozgrzewa i stymuluje układ trawienny do dalszej pracy. Bataty zaś zadbają o Twoje zdrowie - wiedziałeś, że zmniejszają ryzyko wystąpienia nowotworów układu moczowego, raka piersi i chronią przed cukrzycą. OBIAD - SOK 3 Pomarańcza, cytryna, seler naciowy*, pietruszka, jarmuż. Naszła Cię ochota na coś pysznego i zdrowego? Nadciągamy z odsieczą. To już kolejny z etapów oczyszczania. Twój organizm nabiera tempa, a proces samooczyszczania trwa w najlepsze. Pomarańcza uspokaja i koi nerwy, zawiera błonnik pokarmowy, który poprawia przemianę materii, jest też świetnym antyoksydantem. Cytryna wzmacnia odporność, ale jest też nieocenionym składnikiem diet odchudzających - pobudza wydzielanie enzymów trawiennych. Jarmuż wspomaga procesy oczyszczania organizmu. Zawiera chlorofil, który łącząc się z toksycznymi związkami, zapobiega ich dalszemu przedostawaniu się do tkanek. Seler pomaga zaś organizmowi „posprzątać” wszelkie zanieczyszczenia i ma działanie silnie odchudzające. Pietruszka działa moczopędnie i odtruwająco. PODWIECZOREK - SOK 4 Burak, malina, jabłko, limonka, korzeń imbiru. Wyjątkowe połączenie, w którego czerwonej barwie można doszukać się pewnej symboliki. Czerwony to kolor władcy, atrybut króla, siła i zwycięstwo. Tak też powinieneś się czuć na tym etapie oczyszczania - jak wygrany. Limonka ma za zadanie wspomóc pracę wątroby i proces odchudzania. Burak obniża poziom cholesterolu we krwi i poprawia koncentrację. Maliny zmniejszają poziom glukozy we krwi. Pektyny zawarte w jabłkach przyspieszają odtruwanie organizmu. Zaś imbir podkręca tempo przemiany materii. KOLACJA - SOK 5 Cukinia, gruszka, pomarańcza, cytryna, jarmuż, kurkuma. Kolejny i ostatni z soków z menu Detoksu sokowego to łapacz snów, i naturalny środek uspokajający w jednym. Zasłużyłeś na chwilę relaksu i jesteśmy tutaj, aby Ci go zapewnić. Jarmuż ma zbadane właściwości antynowotworowe. Gruszka, jako jeden z nielicznych owoców, zawiera jod, który wspomaga pracę tarczycy. Wspiera też układ trawienny, by pomóc mu w kilku ostatnich, wytężonych godzinach pracy, zanim położysz się do łóżka. Cytryna dodatkowo wspomaga proces oczyszczania organizmu. Lekkostrawna cukinia zapobiega gromadzeniu się wody w organizmie i redukuje stres. Pomarańcza uspokaja i wycisza układ nerwowy. Korzeń kurkumy wspiera zaś regenerację intensywnie pracującej podczas detoksu wątroby, działa antybakteryjnie i rozkurczająco. * alergeny pokarmowe ŚNIADANIE - SOK 1 Pomarańcza, cytryna, imbir, kurkuma, propolis. Ten bukiet składników to zdrowa pobudka dla Twojego organizmu. Owoce bogate w witaminę C skutecznie wspomagają Twój układ immunologiczny, a kurkuma i imbir działają rozgrzewająco, antygrzybiczo, antywirusowo i antybakteryjnie. Propolis zaś to naturalny składnik wytwarzany przez pszczoły w celu zabezpieczenia ula przed wtargnięciem do środka szkodliwych drobnoustrojów. Badania pokazują, że skutecznie potrafi on chronić również człowieka podwyższając jego odporność na zakażenia. II ŚNIADANIE - SOK 2 Jabłko, cytryna, imbir, kurkuma, acerola. Nadszedł czas na prawdziwą witaminową bombę. Jabłko znane jest naukowcom jako wielki przyjaciel naszego mięśnia sercowego i wróg nowotworów, chorób i zakażeń. Druga już dawka imbiru i kurkumy ma dodatkowo podkręcić temperaturę Twojego ciała, by przyspieszyć proces detoksykacji organizmu. Cytryna i acerola stanowią prawdziwy zastrzyk łatwo przyswajalnej witaminy C. Nie wszyscy jednak wiedzą, że acerola zawiera jej aż trzy razy więcej niż cytryna i jednocześnie, jest jej najbogatszym źródłem ze wszystkich owoców. Tak się buduje odporność! OBIAD - SOK 3 Jarmuż, szpinak, seler naciowy*, pomarańcza. Zielony to kolor zdrowia! Jarmuż i szpinak zadziałają na Twój organizm detoksykująco zasilając go przy okazji kolejną solidną dawką witaminy C. Seler naciowy to warzywo wprost uwielbiane przez wszystkich, którzy za priorytet stawiają sobie walkę o zdrowie. Jest on bogaty, między innymi, we flawonoidy - związki o działaniu antyoksydacyjnym, przeciwzapalnym, moczopędnym i rozkurczającym. Królowa pomarańcza to nie tylko smak, ale i porządna porcja witamin. Zainteresowanym znana z podnoszenia odporności i świetnego radzenia sobie z podwyższonym cholesterolem. PODWIECZOREK - SOK 4 Pomidor, papryka, pestki słonecznika, chili. Wymyśliliśmy to czerwone szaleństwo, bo bakterie i wirusy działają na nas jak płachta na byka. Pomidor wzmacnia odporność dzięki zawartości iście magicznego składnika - likopenu, który, dodatkowo, nadaje mu jego ognistą barwę. Papryka to prawdziwa władczyni zdrowia, bo może się poszczycić poddaństwem całego szeregu witamin. Chili podkręca atmosferę pomagając Twojemu organizmowi pozbyć się wszystkich szkodliwych drobnoustrojów. Pestki słonecznika zaś bogate są w cynk, którego niedobory znacznie osłabiają nasz układ immunologiczny. KOLACJA - SOK 5 Burak, pietruszka, jabłko, cytryna, imbir, acerola. Ostatnia kompozycja to uspokajająca i wyciszająca melodia, która wprowadzi Twoje ciało w stan przyjemnej błogości. Dodatkowo, kiedy Ty będziesz odpoczywał, Twój metabolizm podejmie wszelkie działania, by oczyścić organizm z toksyn i złogów. Pietruszka ułatwia trawienie i przyswajanie pokarmów. Burak reguluje pracę wątroby, czyni organizm bardziej wytrzymałym, łagodzi napięcie emocjonalne i reguluje cykl snu. Wreszcie, po całym dniu wyzwań możesz odpocząć. Właśnie postawiłeś milowy krok ku zdrowiu! * alergeny pokarmowe ŚNIADANIE - SOK 1 Burak, jabłko, malina, cytryna, siemię lniane, kolagen rybi*. Propozycja na dzień dobry, która pozwoli Ci się obudzić, przyspieszy przemianę materii i przygotuje organizm na czekające Cię wyzwania. Burak jest źródłem żelaza, które świetnie wchłania się w towarzystwie witaminy C, a w tą obfituje nie tylko cytryna, ale i jabłko oraz maliny. Siemię lniane bogate w śluzy roślinne stanowi genialną osłonę Twojego żołądka. Zawiera też ogromne ilości kwasów omega 3, które regulują poziom trójglicerydów (budulec tkanki tłuszczowej) w Twoim organizmie. Nie mogło zabraknąć także kolagenu nazywanego często „białkiem młodości". Ten składnik pomoże Twojej skórze zachować jędrność, elastyczność oraz odpowiednie nawilżenie. II ŚNIADANIE - SOK 2 Banan, płatki pełnoziarniste*, mleko migdałowe bio*, białko konopne. Ta kompozycja zapewni Ci siłę i energię na cały dzień. To napęd na cztery koła - nic nie ma prawa Cię już zatrzymać! Banan to nieocenione źródło potasu. Nie wszyscy wiedzą, że znajduje się on w czołówce produktów z największą ilością tego pierwiastka. Potas ma za zadanie regulować ciśnienie tętnicze, dbać o prawidłowe funkcjonowanie układu krwionośnego. Banan zawiera także cały szereg witamin, między innymi witaminy z grupy B, które korzystnie wpływają na wygląd skóry. Płatki pełnoziarniste są źródłem błonnika. Ten zaś poprawia wygląd cery, paznokci i włosów. Białko konopne bogate jest w cenną dla skóry witaminę E i stanowi ważny element diety dla osób, które chcą schudnąć. Jego spożywanie gwarantuje bowiem dłuższe uczucie sytości. OBIAD - SOK 3 Ananas, mango, cukinia, pietruszka, morwa biała, chili. Czas na wyjątkową propozycję dla wyjątkowych klientów. Nieoczywiste połączenie, którego mistrzowski smak zapewni Ci iście mistrzowskie samopoczucie. Bromelaina to wspaniały składnik ananasa, który wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwnowotworowe i jest pomocny przy problemach z trawieniem. Dodatkowo, świetnie wspomaga odchudzanie! Chili przyspiesza metabolizm i przyjemnie rozgrzewa. Mango ma za zadanie nawilżyć i odmłodzić skórę. Cukinia jest lekkostrawnym i niskokalorycznym warzywem bogatym w kwas foliowy, którego przyjmowanie zapobiega, między innymi, przedwczesnemu siwieniu. Pietruszka oczyszcza organizm i poprawia wygląd cery. Morwa biała zaś działa jak wspomagacz odchudzania i, o czym warto wspomnieć, obniża prawdopodobieństwo występowania choroby Alzheimera. PODWIECZOREK - SOK 4 Pomarańcza, granat, szpinak, acerola, witamina D. Kolejna kompozycja to zamknięte w butelce promienie słońca. Konieczna dawka uśmiechu i zadowolenia. Pomarańcza to źródło witaminy C. Wykazuje też silne działanie antynowotworowe, przeciwdepresyjne i uspokajające. Szpinak wspomaga odchudzanie, obniża podatność na stres, a zawarte w nim witaminy z grup A i E opóźniają starzenie organizmu. Acerola wspomaga syntezę naturalnego kolagenu w organizmie i pomaga chronić oczy zapobiegając rozwojowi, między innymi, zaćmy. Granat nazywany w niektórych kulturach „owocem życia” i postrzegany jako symbol nieśmiertelności spowalnia proces starzenia i reguluje gospodarkę hormonalną zarówno u kobiet jak i u mężczyzn. Witamina D zaś ma ogromny wpływ na naszą naturalną odporność. „Witamina ze Słońca” gwarantuje też lepsze samopoczucie i zwiększoną chęć do życia. KOLACJA - SOK 5 Pomidor, papryka, marchew, curry, kurkuma, kolagen rybi*, acerola. Ostatni z przebojowych soków to wieczorna dawka zdrowia i przyjemności. Parafrazując, w zdrowym ciele młody duch! Pomidor znany z wysokiej zawartości potasu korzystnie wpływa na układ krwionośny. Papryka to afrodyzjak, który wykazuje działanie odchudzające. Zawiera witaminy z grup A i E, które nazywane są witaminami młodości. Ma właściwości antyoksydacyjne i może pochwalić się czterokrotnie większą zawartością witaminy C niż cytryna. Marchewka to źródło beta-karotenu, który wzmaga opaleniznę i wykazuje działanie antynowotworowe. Curry tak, jak i kurkuma mają chronić przed nowotworami i przyspieszać przemianę materii. Kolagen rybi zapewnia piękny wygląd skóry wpływając na jej jędrność i elastyczność, a acerola wspomagając syntezę naturalnego kolagenu w Twoim organizmie, wzmacnia tym samym kości i promienny wygląd Twojej cery. * alergeny pokarmowe Skontaktuj się z nami Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych w związku z realizacją zapytania. (wymagane) Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do przetworzenia zapytania. Zostałem(-am) poinformowany (-a), że przysługuje mi prawo dostępu do swoich danych, możliwości ich poprawiania, żądania zaprzestania ich przetwarzania. Administratorem danych osobowych jest Restauracja w Pudełku.