Restauracja w Pudełku

MEN

 * Zastrzegamy sobie prawo do zmiany menu z powodu braku dostępnośći składników

Poniedziałek
Śniadanie
nazwa posiłku
II śniadanie
nazwa posiłku
Obiad
nazwa posiłku
Podwieczorek
nazwa posiłku
Kolacja
nazwa posiłku
Wtorek
Śniadanie
nazwa posiłku
II śniadanie
nazwa posiłku
Obiad
nazwa posiłku
Podwieczorek
nazwa posiłku
Kolacja
nazwa posiłku
Środa
Śniadanie
OWOCE POD KRUSZONKĄ Z JOGURTEM
II śniadanie
KOKTAJL ZIELONY
Obiad
KOTLET Z TUŃCZYKA Z SURÓWKA Z SELERA I ZIEMNIAKAMI
Podwieczorek
ŚMIETANKOWY MUS Z TRUSKAWKAMI
Kolacja
SAŁATKA Z KOZIM SEREM GRUSZKĄ DYNIĄ PIECZYWEM
Czwartek
Śniadanie
BAJGLE Z KURCZAKIEM I SOSEM KAPAROWYM
II śniadanie
WYTRAWNE CIASTKA FRANCUSKIE
Obiad
WOŁOWINA TERIYAKI Z PAPRYKĄ KOLOROWĄ
Podwieczorek
SNICKERS JAGLANY
Kolacja
SYCYLIJSKA CAPONATA
Piątek
Śniadanie
WŁOSKIE ŚNIADANIE
II śniadanie
MANGO LASSI
Obiad
RISOTTO CYTRYNOWE Z KREWETKAMI
Podwieczorek
SZARLOTKA
Kolacja
ZUPA RAMEN
Sobota
Śniadanie
PLACKI ZIEMNIACZANE Z SOSEM WARZYWNYM
II śniadanie
ROZGRZEWAJĄCY KREM Z BURAKÓW
Obiad
KURCZAK PO KOREAŃSKU Z RYŻEM BASMATI
Podwieczorek
BOUNTY JAGLANE
Kolacja
SAŁATKA CEZAR
Niedziela
Śniadanie
NALEŚNIKI Z TWAROŻKIEM WIŚNIOWYM
II śniadanie
FRANCUSKI KREM Z PIECZONYCH WARZYW
Obiad
STROGONOW Z KLUSKAMI GNOCCHI
Podwieczorek
CIASTO Z MASŁA ORZECHOWEGO
Kolacja
TARTA Z SEREM FETA I SZPINAKIEM
Poniedziałek
Śniadanie
nazwa posiłku
II śniadanie
nazwa posiłku
Obiad
nazwa posiłku
Podwieczorek
nazwa posiłku
Kolacja
nazwa posiłku
Wtorek
Śniadanie
nazwa posiłku
II śniadanie
nazwa posiłku
Obiad
nazwa posiłku
Podwieczorek
nazwa posiłku
Kolacja
nazwa posiłku
Środa
Śniadanie
OWOCE POD KRUSZONKĄ Z MASŁA ORZECHOWEGO I JOGURTEM
II śniadanie
KOKTAJL ZIELONY Z MŁODYM JĘCZMIENIEM
Obiad
DORSZ Z SURÓWKA Z SELERA
Podwieczorek
ŚMIETANKOWY MUS Z TRUSKAWKAMI
Kolacja
SAŁATKA Z KOZIM SEREM GRUSZKĄ DYNIĄ PIECZYWEM
Czwartek
Śniadanie
PLACKI Z CUKINII Z KURCZAKIEM I SOSEM KAPAROWYM
II śniadanie
WYTRAWNE CIASTKA FRANCUSKIE WSZYSCY
Obiad
WOŁOWINA TERIYAKI Z PAPRYKĄ KOLOROWĄ
Podwieczorek
DESER CHAŁWOWY
Kolacja
SYCYLIJSKA CAPONATA Z WŁOSKĄ KIEŁBASĄ
Piątek
Śniadanie
WŁOSKIE ŚNIADANIE
II śniadanie
MANGO LASSI
Obiad
RISOTTO CYTRYNOWE Z KREWETKAMI
Podwieczorek
SZARLOTKA
Kolacja
ZUPA RAMEN Z KURCZAKIEM
Sobota
Śniadanie
PLACKI ZIEMNIACZANE Z SOSEM WARZYWNYM
II śniadanie
ROZGRZEWAJĄCY KREM Z BURAKÓW
Obiad
KURCZAK PO KOREAŃSKU Z RYŻEM BASMATI
Podwieczorek
BOUNTY TWAROGOWE
Kolacja
SAŁATKA CEZAR
Niedziela
Śniadanie
NALEŚNIKI Z TWAROŻKIEM WIŚNIOWYM
II śniadanie
FRANCUSKI KREM Z PIECZONYCH WARZYW
Obiad
STROGONOW Z KLUSKAMI GNOCCHI
Podwieczorek
CIASTO Z MASŁA ORZECHOWEGO
Kolacja
TARTA Z SEREM FETA I SZPINAKIEM
Poniedziałek
Śniadanie
nazwa posiłku
II śniadanie
nazwa posiłku
Obiad
nazwa posiłku
Podwieczorek
nazwa posiłku
Kolacja
nazwa posiłku
Wtorek
Śniadanie
nazwa posiłku
II śniadanie
nazwa posiłku
Obiad
nazwa posiłku
Podwieczorek
nazwa posiłku
Kolacja
nazwa posiłku
Środa
Śniadanie
OWOCE POD KRUSZONKĄ Z JOGURTEM
II śniadanie
KOKTAJL ZIELONY
Obiad
KOTLET Z KISZONEJ KAPUSTY Z SURÓWKA Z SELERA I ZIEMNIAKAMI
Podwieczorek
ŚMIETANKOWY MUS Z TRUSKAWKAMI
Kolacja
SAŁATKA Z KOZIM SEREM GRUSZKĄ DYNIĄ PIECZYWEM
Czwartek
Śniadanie
KANAPKA Z MOZZARELLA I PESTO ROSSO
II śniadanie
WYTRAWNE CIASTKA FRANCUSKIE
Obiad
TOFU TERIYAKI Z PAPRYKĄ KOLOROWĄ
Podwieczorek
SNICKERS JAGLANY
Kolacja
SYCYLIJSKA CAPONATA
Piątek
Śniadanie
WŁOSKIE ŚNIADANIE
II śniadanie
MANGO LASSI WSZYSCY
Obiad
RISOTTO CYTRYNOWE Z DYNIĄ
Podwieczorek
SZARLOTKA
Kolacja
ZUPA RAMEN
Sobota
Śniadanie
PLACKI ZIEMNIACZANE Z SOSEM WARZYWNYM
II śniadanie
ROZGRZEWAJĄCY KREM Z BURAKÓW
Obiad
PIECZARKI FASZEROWANE Z SURÓWKA Z KISZONEGO OGÓRKA I PUREE SZPINAKOWYM
Podwieczorek
BOUNTY JAGLANE
Kolacja
SAŁATKA Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI
Niedziela
Śniadanie
NALEŚNIKI Z TWAROŻKIEM WIŚNIOWYM
II śniadanie
FRANCUSKI KREM Z PIECZONYCH WARZYW
Obiad
KASZOTTO BURACZANE Z DYNIĄ I FASOLKĄ ZIELONĄ
Podwieczorek
CIASTO Z MASŁA ORZECHOWEGO
Kolacja
TARTA Z SEREM FETA I SZPINAKIEM
Poniedziałek
Śniadanie
nazwa posiłku
II śniadanie
nazwa posiłku
Obiad
nazwa posiłku
Podwieczorek
nazwa posiłku
Kolacja
nazwa posiłku
Wtorek
Śniadanie
nazwa posiłku
II śniadanie
nazwa posiłku
Obiad
nazwa posiłku
Podwieczorek
nazwa posiłku
Kolacja
nazwa posiłku
Środa
Śniadanie
OWOCE POD KRUSZONKĄ Z JOGURTEM
II śniadanie
KOKTAJL ZIELONY
Obiad
KOTLET Z KISZONEJ KAPUSTY Z SURÓWKA Z SELERA I ZIEMNIAKAMI
Podwieczorek
JOGURTOWY MUS Z TRUSKAWKAMI
Kolacja
SAŁATKA Z WEGAŃSKIM SEREM GRUSZKĄ DYNIĄ I PIECZYWEM
Czwartek
Śniadanie
KANAPKA Z WEGAŃSKIM SEREM I PESTO ROSSO
II śniadanie
WYTRAWNE CIASTKA FRANCUSKIE
Obiad
TOFU TERIYAKI Z PAPRYKĄ KOLOROWĄ
Podwieczorek
SNICKERS JAGLANY
Kolacja
SYCYLIJSKA CAPONATA
Piątek
Śniadanie
WŁOSKIE ŚNIADANIE
II śniadanie
MANGO LASSI
Obiad
RISOTTO CYTRYNOWE Z DYNIĄ
Podwieczorek
SZARLOTKA
Kolacja
ZUPA RAMEN
Sobota
Śniadanie
PLACKI ZIEMNIACZANE Z SOSEM WARZYWNYM
II śniadanie
ROZGRZEWAJĄCY KREM Z BURAKÓW
Obiad
PIECZARKI FASZEROWANE Z SURÓWKA Z KISZONEGO OGÓRKA I PUREE SZPINAKOWYM
Podwieczorek
BOUNTY JAGLANE
Kolacja
SAŁATKA Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI
Niedziela
Śniadanie
NALEŚNIKI Z TWAROŻKIEM WIŚNIOWYM
II śniadanie
FRANCUSKI KREM Z PIECZONYCH WARZYW
Obiad
KASZOTTO BURACZANE Z DYNIĄ I FASOLKĄ ZIELONĄ
Podwieczorek
CIASTO Z MASŁA ORZECHOWEGO
Kolacja
TARTA Z BESZAMELEM I SEREM WEGAŃSKIM
Poniedziałek
Śniadanie
nazwa posiłku
II śniadanie
nazwa posiłku
Obiad
nazwa posiłku
Podwieczorek
nazwa posiłku
Kolacja
nazwa posiłku
Wtorek
Śniadanie
nazwa posiłku
II śniadanie
nazwa posiłku
Obiad
nazwa posiłku
Podwieczorek
nazwa posiłku
Kolacja
nazwa posiłku
Środa
Śniadanie
OWOCE POD KRUSZONKĄ Z JOGURTEM
II śniadanie
KOKTAJL ZIELONY Z MŁODYM JĘCZMIENIEM
Obiad
DORSZ Z SURÓWKA Z SELERA
Podwieczorek
ŚMIETANKOWY MUS Z TRUSKAWKAMI
Kolacja
SAŁATKA Z KOZIM SEREM GRUSZKĄ DYNIĄ PIECZYWEM
Czwartek
Śniadanie
PLACKI Z CUKINII Z KURCZAKIEM I SOSEM KAPAROWYM
II śniadanie
WYTRAWNE CIASTKA FRANCUSKIE
Obiad
WOŁOWINA TERIYAKI Z PAPRYKĄ KOLOROWĄ
Podwieczorek
SNICKERS JAGLANY
Kolacja
SYCYLIJSKA CAPONATA Z WŁOSKĄ KIEŁBASĄ
Piątek
Śniadanie
WŁOSKIE ŚNIADANIE
II śniadanie
MANGO LASSI
Obiad
RISOTTO CYTRYNOWE Z KREWETKAMI
Podwieczorek
SZARLOTKA
Kolacja
ZUPA RAMEN Z KURCZAKIEM
Sobota
Śniadanie
PLACKI ZIEMNIACZANE Z SOSEM WARZYWNYM
II śniadanie
ROZGRZEWAJĄCY KREM Z BURAKÓW
Obiad
KURCZAK PO KOREAŃSKU Z RYŻEM BASMATI
Podwieczorek
BOUNTY TWAROGOWE
Kolacja
SAŁATKA CEZAR
Niedziela
Śniadanie
NALEŚNIKI Z TWAROŻKIEM WIŚNIOWYM
II śniadanie
FRANCUSKI KREM Z PIECZONYCH WARZYW
Obiad
STROGONOW Z KLUSKAMI GNOCCHI
Podwieczorek
CIASTO Z MASŁA ORZECHOWEGO
Kolacja
TARTA Z SEREM FETA I SZPINAKIEM
Poniedziałek
Śniadanie
nazwa posiłku
II śniadanie
nazwa posiłku
Obiad
nazwa posiłku
Podwieczorek
nazwa posiłku
Kolacja
nazwa posiłku
Wtorek
Śniadanie
nazwa posiłku
II śniadanie
nazwa posiłku
Obiad
nazwa posiłku
Podwieczorek
nazwa posiłku
Kolacja
nazwa posiłku
Środa
Śniadanie
OWOCE POD KRUSZONKĄ Z JOGURTEM
II śniadanie
KOKTAJL ZIELONY
Obiad
KOTLET Z TUŃCZYKA Z SURÓWKA Z SELERA I ZIEMNIAKAMI
Podwieczorek
ŚMIETANKOWY MUS Z TRUSKAWKAMI
Kolacja
SAŁATKA Z KOZIM SEREM GRUSZKĄ DYNIĄ PIECZYWEM BEZGLUTENOWYM
Czwartek
Śniadanie
KANAPKA Z KURCZAKIEM I SOSEM KAPAROWYM
II śniadanie
WYTRAWNE CIASTKA FRANCUSKIE
Obiad
WOŁOWINA TERIYAKI Z PAPRYKĄ KOLOROWĄ
Podwieczorek
SNICKERS JAGLANY
Kolacja
SYCYLIJSKA CAPONATA
Piątek
Śniadanie
WŁOSKIE ŚNIADANIE
II śniadanie
MANGO LASSI
Obiad
RISOTTO CYTRYNOWE Z KREWETKAMI
Podwieczorek
SZARLOTKA
Kolacja
ZUPA RAMEN
Sobota
Śniadanie
PLACKI ZIEMNIACZANE Z SOSEM WARZYWNYM
II śniadanie
ROZGRZEWAJĄCY KREM Z BURAKÓW
Obiad
KURCZAK PO KOREAŃSKU Z RYŻEM BASMATI
Podwieczorek
BOUNTY JAGLANE
Kolacja
SAŁATKA CEZAR
Niedziela
Śniadanie
NALEŚNIKI BEZGLUTENOWE Z TWAROŻKIEM WIŚNIOWYM
II śniadanie
FRANCUSKI KREM Z PIECZONYCH WARZYW
Obiad
STROGONOW Z KLUSKAMI GNOCCHI
Podwieczorek
CIASTO Z MASŁA ORZECHOWEGO
Kolacja
TARTA Z SEREM FETA I SZPINAKIEM
Poniedziałek
Śniadanie
nazwa posiłku
II śniadanie
nazwa posiłku
Obiad
nazwa posiłku
Podwieczorek
nazwa posiłku
Kolacja
nazwa posiłku
Wtorek
Śniadanie
nazwa posiłku
II śniadanie
nazwa posiłku
Obiad
nazwa posiłku
Podwieczorek
nazwa posiłku
Kolacja
nazwa posiłku
Środa
Śniadanie
OWOCE POD KRUSZONKĄ Z JOGURTEM
II śniadanie
KOKTAJL ZIELONY
Obiad
KOTLET Z TUŃCZYKA Z SURÓWKA Z SELERA I ZIEMNIAKAMI
Podwieczorek
ŚMIETANKOWY MUS Z TRUSKAWKAMI
Kolacja
SAŁATKA Z KOZIM SEREM GRUSZKĄ DYNIĄ PIECZYWEM
Czwartek
Śniadanie
KANAPKA Z MOZZARELLA I PESTO ROSSO
II śniadanie
WYTRAWNE CIASTKA FRANCUSKIE
Obiad
TOFU TERIYAKI Z PAPRYKĄ KOLOROWĄ
Podwieczorek
SNICKERS JAGLANY
Kolacja
SYCYLIJSKA CAPONATA
Piątek
Śniadanie
WŁOSKIE ŚNIADANIE
II śniadanie
MANGO LASSI WSZYSCY
Obiad
RISOTTO CYTRYNOWE Z KREWETKAMI
Podwieczorek
SZARLOTKA
Kolacja
ZUPA RAMEN
Sobota
Śniadanie
PLACKI ZIEMNIACZANE Z SOSEM WARZYWNYM
II śniadanie
ROZGRZEWAJĄCY KREM Z BURAKÓW
Obiad
PIECZARKI FASZEROWANE Z SURÓWKA Z KISZONEGO OGÓRKA I PUREE SZPINAKOWYM
Podwieczorek
BOUNTY JAGLANE
Kolacja
SAŁATKA Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI
Niedziela
Śniadanie
NALEŚNIKI Z TWAROŻKIEM WIŚNIOWYM
II śniadanie
FRANCUSKI KREM Z PIECZONYCH WARZYW
Obiad
KASZOTTO BURACZANE Z DYNIĄ I FASOLKĄ ZIELONĄ
Podwieczorek
CIASTO Z MASŁA ORZECHOWEGO
Kolacja
TARTA Z SEREM FETA I SZPINAKIEM
Poniedziałek
Śniadanie
nazwa posiłku
II śniadanie
nazwa posiłku
Obiad
nazwa posiłku
Podwieczorek
nazwa posiłku
Kolacja
nazwa posiłku
Wtorek
Śniadanie
nazwa posiłku
II śniadanie
nazwa posiłku
Obiad
nazwa posiłku
Podwieczorek
nazwa posiłku
Kolacja
nazwa posiłku
Środa
Śniadanie
OWOCE POD KRUSZONKĄ Z MASŁA ORZECHOWEGO I JOGURTEM
II śniadanie
KOKTAJL ZIELONY Z MŁODYM JĘCZMIENIEM
Obiad
DORSZ Z SURÓWKA Z SELERA
Podwieczorek
ŚMIETANKOWY MUS Z TRUSKAWKAMI
Kolacja
SAŁATKA Z KOZIM SEREM GRUSZKĄ DYNIĄ PIECZYWEM
Czwartek
Śniadanie
PLACKI Z CUKINII Z KURCZAKIEM I SOSEM KAPAROWYM
II śniadanie
WYTRAWNE CIASTKA FRANCUSKIE WSZYSCY
Obiad
WOŁOWINA TERIYAKI Z PAPRYKĄ KOLOROWĄ
Podwieczorek
DESER CHAŁWOWY
Kolacja
SYCYLIJSKA CAPONATA Z WŁOSKĄ KIEŁBASĄ
Piątek
Śniadanie
WŁOSKIE ŚNIADANIE
II śniadanie
MANGO LASSI
Obiad
RISOTTO CYTRYNOWE Z KREWETKAMI
Podwieczorek
SZARLOTKA
Kolacja
ZUPA RAMEN Z KURCZAKIEM
Sobota
Śniadanie
PLACKI ZIEMNIACZANE Z SOSEM WARZYWNYM
II śniadanie
ROZGRZEWAJĄCY KREM Z BURAKÓW
Obiad
KURCZAK PO KOREAŃSKU Z RYŻEM BASMATI
Podwieczorek
BOUNTY TWAROGOWE
Kolacja
SAŁATKA CEZAR
Niedziela
Śniadanie
NALEŚNIKI Z TWAROŻKIEM WIŚNIOWYM
II śniadanie
FRANCUSKI KREM Z PIECZONYCH WARZYW
Obiad
STROGONOW Z KLUSKAMI GNOCCHI
Podwieczorek
CIASTO Z MASŁA ORZECHOWEGO
Kolacja
TARTA Z SEREM FETA I SZPINAKIEM
Poniedziałek
Śniadanie
nazwa posiłku
II śniadanie
nazwa posiłku
Obiad
nazwa posiłku
Podwieczorek
nazwa posiłku
Kolacja
nazwa posiłku
Wtorek
Śniadanie
nazwa posiłku
II śniadanie
nazwa posiłku
Obiad
nazwa posiłku
Podwieczorek
nazwa posiłku
Kolacja
nazwa posiłku
Środa
Śniadanie
OWOCE POD KRUSZONKĄ Z JOGURTEM
II śniadanie
KOKTAJL ZIELONY
Obiad
KOTLET Z TUŃCZYKA Z SURÓWKA Z SELERA I ZIEMNIAKAMI
Podwieczorek
ŚMIETANKOWY MUS Z TRUSKAWKAMI
Kolacja
SAŁATKA Z KOZIM SEREM GRUSZKĄ DYNIĄ PIECZYWEM BEZGLUTENOWYM
Czwartek
Śniadanie
KANAPKA Z KURCZAKIEM I SOSEM KAPAROWYM
II śniadanie
WYTRAWNE CIASTKA FRANCUSKIE
Obiad
WOŁOWINA TERIYAKI Z PAPRYKĄ KOLOROWĄ
Podwieczorek
SNICKERS JAGLANY
Kolacja
SYCYLIJSKA CAPONATA
Piątek
Śniadanie
WŁOSKIE ŚNIADANIE
II śniadanie
MANGO LASSI
Obiad
RISOTTO CYTRYNOWE Z KREWETKAMI
Podwieczorek
SZARLOTKA
Kolacja
ZUPA RAMEN
Sobota
Śniadanie
PLACKI ZIEMNIACZANE Z SOSEM WARZYWNYM
II śniadanie
ROZGRZEWAJĄCY KREM Z BURAKÓW
Obiad
KURCZAK PO KOREAŃSKU Z RYŻEM BASMATI
Podwieczorek
BOUNTY JAGLANE
Kolacja
SAŁATKA CEZAR
Niedziela
Śniadanie
NALEŚNIKI BEZGLUTENOWE Z TWAROŻKIEM WIŚNIOWYM
II śniadanie
FRANCUSKI KREM Z PIECZONYCH WARZYW
Obiad
STROGONOW Z KLUSKAMI GNOCCHI
Podwieczorek
CIASTO Z MASŁA ORZECHOWEGO
Kolacja
TARTA Z SEREM FETA I SZPINAKIEM
Poniedziałek
PIERWSZE ŚNIADANIE - sok 1
Burak, jabłko, malina, cytryna, siemię lniane, kolagen rybi*.
Propozycja na dzień dobry, która pozwoli Ci się obudzić, przyspieszy przemianę materii i przygotuje organizm na czekające Cię wyzwania. Burak jest źródłem żelaza, które świetnie wchłania się w towarzystwie witaminy C, a w tą obfituje nie tylko cytryna, ale i jabłko oraz maliny. Siemię lniane bogate w śluzy roślinne stanowi genialną osłonę Twojego żołądka. Zawiera też ogromne ilości kwasów omega 3, które regulują poziom trójglicerydów (budulec tkanki tłuszczowej) w Twoim organizmie. Nie mogło zabraknąć także kolagenu nazywanego często „białkiem młodości". Ten składnik pomoże Twojej skórze zachować jędrność, elastyczność oraz odpowiednie nawilżenie.
DRUGIE ŚNIADANIE - sok 2
Banan, płatki pełnoziarniste*, mleko migdałowe bio*, białko konopne.
Ta kompozycja zapewni Ci siłę i energię na cały dzień. To napęd na cztery koła - nic nie ma prawa Cię już zatrzymać! Banan to nieocenione źródło potasu. Nie wszyscy wiedzą, że znajduje się on w czołówce produktów z największą ilością tego pierwiastka. Potas ma za zadanie regulować ciśnienie tętnicze, dbać o prawidłowe funkcjonowanie układu krwionośnego. Banan zawiera także cały szereg witamin, między innymi witaminy z grupy B, które korzystnie wpływają na wygląd skóry. Płatki pełnoziarniste są źródłem błonnika. Ten zaś poprawia wygląd cery, paznokci i włosów. Białko konopne bogate jest w cenną dla skóry witaminę E i stanowi ważny element diety dla osób, które chcą schudnąć. Jego spożywanie gwarantuje bowiem dłuższe uczucie sytości.
OBIAD - sok 3
Ananas, mango, cukinia, pietruszka, morwa biała, chili.
Czas na wyjątkową propozycję dla wyjątkowych klientów. Nieoczywiste połączenie, którego mistrzowski smak zapewni Ci iście mistrzowskie samopoczucie. Bromelaina to wspaniały składnik ananasa, który wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwnowotworowe i jest pomocny przy problemach z trawieniem. Dodatkowo, świetnie wspomaga odchudzanie! Chili przyspiesza metabolizm i przyjemnie rozgrzewa. Mango ma za zadanie nawilżyć i odmłodzić skórę. Cukinia jest lekkostrawnym i niskokalorycznym warzywem bogatym w kwas foliowy, którego przyjmowanie zapobiega, między innymi, przedwczesnemu siwieniu. Pietruszka oczyszcza organizm i poprawia wygląd cery. Morwa biała zaś działa jak wspomagacz odchudzania i, o czym warto wspomnieć, obniża prawdopodobieństwo występowania choroby Alzheimera.
PODWIECZOREK - sok 4
Pomarańcza, granat, szpinak, acerola, witamina D.
Kolejna kompozycja to zamknięte w butelce promienie słońca. Konieczna dawka uśmiechu i zadowolenia. Pomarańcza to źródło witaminy C. Wykazuje też silne działanie antynowotworowe, przeciwdepresyjne i uspokajające. Szpinak wspomaga odchudzanie, obniża podatność na stres, a zawarte w nim witaminy z grup A i E opóźniają starzenie organizmu. Acerola wspomaga syntezę naturalnego kolagenu w organizmie i pomaga chronić oczy zapobiegając rozwojowi, między innymi, zaćmy. Granat nazywany w niektórych kulturach „owocem życia” i postrzegany jako symbol nieśmiertelności spowalnia proces starzenia i reguluje gospodarkę hormonalną zarówno u kobiet jak i u mężczyzn. Witamina D zaś ma ogromny wpływ na naszą naturalną odporność. „Witamina ze Słońca” gwarantuje też lepsze samopoczucie i zwiększoną chęć do życia.
KOLACJA - sok 5
Pomidor, papryka, marchew, curry, kurkuma, kolagen rybi*, acerola.
Ostatni z przebojowych soków to wieczorna dawka zdrowia i przyjemności. Parafrazując, w zdrowym ciele młody duch! Pomidor znany z wysokiej zawartości potasu korzystnie wpływa na układ krwionośny. Papryka to afrodyzjak, który wykazuje działanie odchudzające. Zawiera witaminy z grup A i E, które nazywane są witaminami młodości. Ma właściwości antyoksydacyjne i może pochwalić się czterokrotnie większą zawartością witaminy C niż cytryna. Marchewka to źródło beta-karotenu, który wzmaga opaleniznę i wykazuje działanie antynowotworowe. Curry tak, jak i kurkuma mają chronić przed nowotworami i przyspieszać przemianę materii. Kolagen rybi zapewnia piękny wygląd skóry wpływając na jej jędrność i elastyczność, a acerola wspomagając syntezę naturalnego kolagenu w Twoim organizmie, wzmacnia tym samym kości i promienny wygląd Twojej cery.
* alergeny pokarmowe
Poniedziałek
PIERWSZE ŚNIADANIE - sok 1
Ogórek zielony, ananas, jabłko, szpinak, natka pietruszki
To sok, który ma stanowić pożywną pobudkę dla Twojego ciała i duszy. Każdy z jego składników wspomaga odchudzanie, mobilizuje do działania układ trawienny i przyspiesza metabolizm. Reguluje też poziom wody w organizmie. W połączeniu, stanowią bombę nie tylko witaminową, ale i dietetyczną.
DRUGIE ŚNIADANIE - sok 2
Batat, chili, mleko kokosowe bio, organiczna woda kokosowa.
Niech dzieje się magia! Niespotykane, egzotyczne połączenie, które przeniesie Twoje myśli na rajską wyspę. Kto by pomyślał, że detoks może być aż tak przyjemny? Mleko kokosowe i woda kokosowa mają za zadanie obniżyć poziom cholesterolu we krwi. Chili rozgrzewa i stymuluje układ trawienny do dalszej pracy. Bataty zaś zadbają o Twoje zdrowie - wiedziałeś, że zmniejszają ryzyko wystąpienia nowotworów układu moczowego, raka piersi i chronią przed cukrzycą.
OBIAD - sok 3
Pomarańcza, cytryna, seler naciowy*, pietruszka, jarmuż.
Naszła Cię ochota na coś pysznego i zdrowego? Nadciągamy z odsieczą. To już kolejny z etapów oczyszczania. Twój organizm nabiera tempa, a proces samooczyszczania trwa w najlepsze. Pomarańcza uspokaja i koi nerwy, zawiera błonnik pokarmowy, który poprawia przemianę materii, jest też świetnym antyoksydantem. Cytryna wzmacnia odporność, ale jest też nieocenionym składnikiem diet odchudzających - pobudza wydzielanie enzymów trawiennych. Jarmuż wspomaga procesy oczyszczania organizmu. Zawiera chlorofil, który łącząc się z toksycznymi związkami, zapobiega ich dalszemu przedostawaniu się do tkanek. Seler pomaga zaś organizmowi „posprzątać” wszelkie zanieczyszczenia i ma działanie silnie odchudzające. Pietruszka działa moczopędnie i odtruwająco.
PODWIECZOREK - sok 4
Burak, malina, jabłko, limonka, korzeń imbiru.
Wyjątkowe połączenie, w którego czerwonej barwie można doszukać się pewnej symboliki. Czerwony to kolor władcy, atrybut króla, siła i zwycięstwo. Tak też powinieneś się czuć na tym etapie oczyszczania - jak wygrany. Limonka ma za zadanie wspomóc pracę wątroby i proces odchudzania. Burak obniża poziom cholesterolu we krwi i poprawia koncentrację. Maliny zmniejszają poziom glukozy we krwi. Pektyny zawarte w jabłkach przyspieszają odtruwanie organizmu. Zaś imbir podkręca tempo przemiany materii.
KOLACJA - sok 5
Cukinia, gruszka, pomarańcza, cytryna, jarmuż, kurkuma.
Kolejny i ostatni z soków z menu Detoksu sokowego to łapacz snów, i naturalny środek uspokajający w jednym. Zasłużyłeś na chwilę relaksu i jesteśmy tutaj, aby Ci go zapewnić. Jarmuż ma zbadane właściwości antynowotworowe. Gruszka, jako jeden z nielicznych owoców, zawiera jod, który wspomaga pracę tarczycy. Wspiera też układ trawienny, by pomóc mu w kilku ostatnich, wytężonych godzinach pracy, zanim położysz się do łóżka. Cytryna dodatkowo wspomaga proces oczyszczania organizmu. Lekkostrawna cukinia zapobiega gromadzeniu się wody w organizmie i redukuje stres. Pomarańcza uspokaja i wycisza układ nerwowy. Korzeń kurkumy wspiera zaś regenerację intensywnie pracującej podczas detoksu wątroby, działa antybakteryjnie i rozkurczająco.
* alergeny pokarmowe
Poniedziałek
PIERWSZE ŚNIADANIE - sok 1
Pomarańcza, cytryna, imbir, kurkuma, propolis.
Ten bukiet składników to zdrowa pobudka dla Twojego organizmu. Owoce bogate w witaminę C skutecznie wspomagają Twój układ immunologiczny, a kurkuma i imbir działają rozgrzewająco, antygrzybiczo, antywirusowo i antybakteryjnie. Propolis zaś to naturalny składnik wytwarzany przez pszczoły w celu zabezpieczenia ula przed wtargnięciem do środka szkodliwych drobnoustrojów. Badania pokazują, że skutecznie potrafi on chronić również człowieka podwyższając jego odporność na zakażenia.
DRUGIE ŚNIADANIE - sok 2
Jabłko, cytryna, imbir, kurkuma, acerola.
Nadszedł czas na prawdziwą witaminową bombę. Jabłko znane jest naukowcom jako wielki przyjaciel naszego mięśnia sercowego i wróg nowotworów, chorób i zakażeń. Druga już dawka imbiru i kurkumy ma dodatkowo podkręcić temperaturę Twojego ciała, by przyspieszyć proces detoksykacji organizmu. Cytryna i acerola stanowią prawdziwy zastrzyk łatwo przyswajalnej witaminy C. Nie wszyscy jednak wiedzą, że acerola zawiera jej aż trzy razy więcej niż cytryna i jednocześnie, jest jej najbogatszym źródłem ze wszystkich owoców. Tak się buduje odporność!
OBIAD - sok 3
Jarmuż, szpinak, seler naciowy*, pomarańcza.
Zielony to kolor zdrowia! Jarmuż i szpinak zadziałają na Twój organizm detoksykująco zasilając go przy okazji kolejną solidną dawką witaminy C. Seler naciowy to warzywo wprost uwielbiane przez wszystkich, którzy za priorytet stawiają sobie walkę o zdrowie. Jest on bogaty, między innymi, we flawonoidy - związki o działaniu antyoksydacyjnym, przeciwzapalnym, moczopędnym i rozkurczającym. Królowa pomarańcza to nie tylko smak, ale i porządna porcja witamin. Zainteresowanym znana z podnoszenia odporności i świetnego radzenia sobie z podwyższonym cholesterolem.
PODWIECZOREK - sok 4
Pomidor, papryka, pestki słonecznika, chili.
Wymyśliliśmy to czerwone szaleństwo, bo bakterie i wirusy działają na nas jak płachta na byka. Pomidor wzmacnia odporność dzięki zawartości iście magicznego składnika - likopenu, który, dodatkowo, nadaje mu jego ognistą barwę. Papryka to prawdziwa władczyni zdrowia, bo może się poszczycić poddaństwem całego szeregu witamin. Chili podkręca atmosferę pomagając Twojemu organizmowi pozbyć się wszystkich szkodliwych drobnoustrojów. Pestki słonecznika zaś bogate są w cynk, którego niedobory znacznie osłabiają nasz układ immunologiczny.
KOLACJA - sok 5
Burak, pietruszka, jabłko, cytryna, imbir, acerola.
Ostatnia kompozycja to uspokajająca i wyciszająca melodia, która wprowadzi Twoje ciało w stan przyjemnej błogości. Dodatkowo, kiedy Ty będziesz odpoczywał, Twój metabolizm podejmie wszelkie działania, by oczyścić organizm z toksyn i złogów. Pietruszka ułatwia trawienie i przyswajanie pokarmów. Burak reguluje pracę wątroby, czyni organizm bardziej wytrzymałym, łagodzi napięcie emocjonalne i reguluje cykl snu. Wreszcie, po całym dniu wyzwań możesz odpocząć. Właśnie postawiłeś milowy krok ku zdrowiu!
* alergeny pokarmowe
Poniedziałek
Śniadanie
nazwa posiłku
II śniadanie
nazwa posiłku
Obiad
nazwa posiłku
Podwieczorek
nazwa posiłku
Kolacja
nazwa posiłku
Wtorek
Śniadanie
nazwa posiłku
II śniadanie
nazwa posiłku
Obiad
nazwa posiłku
Podwieczorek
nazwa posiłku
Kolacja
nazwa posiłku
Środa
Śniadanie
OWOCE POD KRUSZONKĄ Z JOGURTEM
II śniadanie
KOKTAJL ZIELONY Z MŁODYM JĘCZMIENIEM
Obiad
DORSZ Z SURÓWKA Z SELERA
Podwieczorek
ŚMIETANKOWY MUS Z TRUSKAWKAMI
Kolacja
SAŁATKA Z KOZIM SEREM GRUSZKĄ DYNIĄ PIECZYWEM
Czwartek
Śniadanie
PLACKI Z CUKINII Z KURCZAKIEM I SOSEM KAPAROWYM
II śniadanie
WYTRAWNE CIASTKA FRANCUSKIE WSZYSCY
Obiad
WOŁOWINA TERIYAKI Z PAPRYKĄ KOLOROWĄ
Podwieczorek
DESER CHAŁWOWY
Kolacja
SYCYLIJSKA CAPONATA Z WŁOSKĄ KIEŁBASĄ
Piątek
Śniadanie
WŁOSKIE ŚNIADANIE
II śniadanie
MANGO LASSI
Obiad
RISOTTO CYTRYNOWE Z KREWETKAMI
Podwieczorek
SZARLOTKA
Kolacja
ZUPA RAMEN Z KURCZAKIEM
Sobota
Śniadanie
PLACKI ZIEMNIACZANE Z SOSEM WARZYWNYM
II śniadanie
ROZGRZEWAJĄCY KREM Z BURAKÓW
Obiad
KURCZAK PO KOREAŃSKU Z RYŻEM BASMATI
Podwieczorek
BOUNTY TWAROGOWE
Kolacja
SAŁATKA CEZAR
Niedziela
Śniadanie
NALEŚNIKI Z TWAROŻKIEM WIŚNIOWYM
II śniadanie
FRANCUSKI KREM Z PIECZONYCH WARZYW
Obiad
STROGONOW Z KLUSKAMI GNOCCHI
Podwieczorek
CIASTO Z MASŁA ORZECHOWEGO
Kolacja
TARTA Z SEREM FETA I SZPINAKIEM
Poniedziałek
Śniadanie
nazwa posiłku
II śniadanie
nazwa posiłku
Obiad
nazwa posiłku
Podwieczorek
nazwa posiłku
Kolacja
nazwa posiłku
Wtorek
Śniadanie
nazwa posiłku
II śniadanie
nazwa posiłku
Obiad
nazwa posiłku
Podwieczorek
nazwa posiłku
Kolacja
nazwa posiłku
Środa
Śniadanie
OWOCE POD KRUSZONKĄ Z MASŁA ORZECHOWEGO I JOGURTEM
II śniadanie
KOKTAJL ZIELONY Z MŁODYM JĘCZMIENIEM
Obiad
DORSZ Z SURÓWKA Z SELERA
Podwieczorek
ŚMIETANKOWY MUS Z TRUSKAWKAMI
Kolacja
SAŁATKA Z KOZIM SEREM GRUSZKĄ DYNIĄ PIECZYWEM
Czwartek
Śniadanie
PLACKI Z CUKINII Z KURCZAKIEM I SOSEM KAPAROWYM
II śniadanie
WYTRAWNE CIASTKA FRANCUSKIE WSZYSCY
Obiad
WOŁOWINA TERIYAKI Z PAPRYKĄ KOLOROWĄ
Podwieczorek
STRACIATELLA
Kolacja
SYCYLIJSKA CAPONATA Z WŁOSKĄ KIEŁBASĄ
Piątek
Śniadanie
WŁOSKIE ŚNIADANIE
II śniadanie
SHAKE WIŚNIOWY
Obiad
RISOTTO CYTRYNOWE Z KREWETKAMI
Podwieczorek
SZARLOTKA
Kolacja
ZUPA RAMEN Z KURCZAKIEM
Sobota
Śniadanie
PLACKI ZIEMNIACZANE Z SOSEM WARZYWNYM
II śniadanie
KREM Z BROKUŁÓW
Obiad
KURCZAK PO KOREAŃSKU Z RYŻEM BASMATI
Podwieczorek
BOUNTY TWAROGOWE
Kolacja
SAŁATKA CEZAR
Niedziela
Śniadanie
NALEŚNIKI Z TWAROŻKIEM WIŚNIOWYM
II śniadanie
FRANCUSKI KREM Z PIECZONYCH WARZYW
Obiad
STROGONOW Z KLUSKAMI GNOCCHI
Podwieczorek
JOGURT Z OWOCAMI
Kolacja
TARTA Z SEREM FETA I SZPINAKIEM